De markt – crypto of anderszins – keek nauwlettend toe en wachtte af toen de voorzitter van de Federal Reserve, Jérôme Powell, eindelijk zijn toespraak hield over de inflatie en de maatregelen die het departement de komende maanden en jaren zou nemen. Volgens Powell zou de centrale bank de inflatie op 2% houden en zal ze de nodige aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat de inflatie op 2% blijft als het land de pandemie en de recessie doorstaat.

Bitcoin steeg tijdens Powell’s toespraak, maar al snel vervaagde deze rally en sloot BTC af op 11.330 dollar. Handelaren verwachtten dat Powell meer zou praten over maatregelen die de dollar zouden kunnen verzwakken, wat zou bijdragen aan de „store of value“ vertelling voor zowel Bitcoin als goud. Opgemerkt moet worden dat Bitcoin gisteren slechts 11.120 dollar waard was, maar dat het snel is teruggevallen tot 11.520 dollar.

Sinds de perstijd is de markt groen en Bitcoin duwt gestaag in de richting van $11.600, een cruciaal niveau volgens analisten. Het huidige gebied vertegenwoordigt een accumulatieniveau, nodig voor een sterkere push boven de $12.000.

Toch zou de komende maandelijkse afloop van de Bitcoin Loophole Futures een volatiele periode kunnen blijken voor Bitcoin, net als in de voorgaande maanden. Leidt uitwisseling af Deribit suggereert dat het huidige gebied „maximale pijn“ is voor optiehandelaren.

De andere factor die de prijs van Bitcoin beïnvloedt is het CME-gat van $9.600 tot $9.700 dat afgelopen juli verscheen. Er is ook een gat op het $16.000 niveau dat er al jaren is. Het gat bij de CME verschijnt wanneer de Bitcoin in het weekend wild beweegt. Een analist suggereerde dat een herhalingsbezoek aan $10.500 waarschijnlijk de weg zou kunnen vrijmaken voor Bitcoin om het gat in de CME met $9.700 op te vullen. Merk op dat Bitcoin slechts één keer onder de $11.000 was gedicht nadat het afgelopen 27 juli voorbij de $10.000 had geploegd.

In theorie zouden de maatregelen van de Fed de dollar kunnen verzwakken, en dat is eigenlijk goed voor Bitcoin. Tegelijkertijd beloofde Powell om aanpassingen te blijven doen om de inflatie op 2% te houden. Een dergelijke ingreep zou het waardeverhaal kunnen afzwakken.

Macro-investeerder Raoul Pal merkte echter op dat Powell’s toespraak suggereerde dat de Fed „geen zin heeft om de rente te verhogen en een scheve wens heeft om meer te drukken“ .

„Powel heeft laten zien dat er NUL tolerantie is voor deflatie, dus ze zullen alles doen om het te stoppen, en dat is goed voor de twee moeilijkste activa – Goud en Bitcoin. Powell WANTS inflatie,“ zei hij in een tweet.

Von admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert