Alles wat je moet weten over Ethereum’s trendwijziging

De prijs van Ethereum stijgt met 13,21% in één week. Wat maakt dit duidelijk? Wel, de genoemde prijsrally suggereert dat meer retail- en institutionele handelaren zouden handelen op spot- en derivatenbeurzen. Het handelsvolume op de spotbeurzen schommelt echter nog steeds rond het niveau van midden oktober. Hoewel het handelsvolume Bitcoin Bank op 4 november 2020 boven de 300 miljoen dollar uitkwam, schuwde het handelsvolume nog steeds om zijn maandelijkse ATH met bijna 100 miljoen dollar te raken, ondanks de huidige prijsrally.

Het handelsvolume loopt achter in de huidige ETH-prijsrally?

Verder, gebaseerd op gegevens van Skew, raakte het totale dagelijkse volume voor ETH $500M in september 2020 en bijna $600M in augustus 2020. Beide volumeniveaus werden in gang gezet door een prijsrally op de grafieken van Ethereum. De huidige rally heeft echter nog geen enorme invloed gehad op het handelsvolume.

Op de derivatenbeurzen bedroeg het handelsvolume bijna 6,5 miljard dollar. Akin aan spot beurzen, op derivatenbeurzen, was het volume gemiddeld gedurende heel oktober, tot 7 november 2020.

Het handelsvolume loopt achter in de lopende ETH-prijsrally?

In de eerste week van september 2020 was het handelsvolume twee keer zo groot als nu. Op het moment van schrijven werd ETH getaxeerd op $435, waarbij de prijs van de cryptocurrency in een range voor het laatst werd gezien in juli 2020. Er moet echter worden opgemerkt dat de prijsrally van juli 2020 van korte duur was.

In reactie op de ETH-rally nam DeFi’s TVL een stijging op van 9,58 miljard dollar in september 2020 naar 12,12 miljard dollar, op basis van gegevens van DeFiPulse. In de loop van de rally van juli 2020 werden door de stierenloop van DeFiFi transacties op het ETH-net geduwd, waardoor de ETH-prijs mogelijk naar het noorden werd geduwd. In feite is de huidige stijging van de TVL laag ten opzichte van de rally van juli 2020.

Naast DeFi is de andere stuwende factor voor de prijs van Ethereum de door ETHBTC gerealiseerde correlatie. Deze is gedaald tot 75% ten opzichte van 90% 3 maanden geleden en de prijzen van zowel BTC als ETH zijn aan het stijgen.

De handelsvolumes lopen achter in de lopende ETH-prijsrally?

Op basis van gegevens van Skew, waarbij de impliciete volatiliteitsspread van BTC en ETH afneemt, gedraagt de prijs van ETH zich op korte termijn meer als BTC. De dalende ETH- en BTC-reserves kunnen een andere reden zijn waarom de prijs van Ethereum de trend van Bitcoin volgt.

De dalende spread in de volatiliteit, gecombineerd met het handelsvolume dat onder het maandelijkse hoogtepunt ligt, duidt op een aankomende trendbreuk. De aankomende verandering kan een prijsstijging zijn of een daling gebaseerd op de volatiliteit en het handelsvolume boven $435.

Von admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert