PayPal’s inntreden i kryptorommet har vært en av de mest etterlengtede hendelsene i 2020 i kryptovaluta-sektoren.

I tillegg til å øke kundenes tilgang til Bitcoin, ser betalingsprosessoren ut til å forbedre funksjonaliteten for transaksjoner.

Enkle betalinger når som helst

Tidligere i dag snakket PayPal-sjef Dan Schulman med CNBCs Squawk Box. Han forklarte at selskapets inntreden i Bitcoin-markedet ble drevet av et ønske om å kapitalisere på digitale betalingsvekst. Schulman sa at PayPal har som mål å forbedre folks evne til å bruke krypto som en finansieringskilde, derav deres driftsmåte.

Schulman var utrolig bullish på Bitcoin i intervjuet sitt. Han forklarte at selv om det er utfordrende å gi Bitcoin-prisframskrivninger, tror han eiendelen vil øke i nytte.

„Når du begynner å flytte krypto som et potensielt finansieringsinstrument, tror jeg det styrker dets nytte og stabiliserer det også – fordi det kan brukes hver dag i kjøpene dine.“

Konsernsjefen la til at økt adopsjon også kunne forbedre Bitcoins stabilitet. Forstyrrelser har ofte slått Bitcoin for sin volatilitet. Å løse dette problemet kan være en spillveksler for Bitcoin – både som et investeringsmiddel og en valuta.

PayPal-kunder i USA kan nå kjøpe, selge og holde Bitcoin gjennom den nye kryptofunksjonen. Tjenesten vil også gi kompatibilitet med eksisterende handelsplattformer, slik at bedrifter kan godta digitale betalinger. Schulman fortalte CNBC at forretningsintegrasjon ville være åpen for rundt 28 millioner selgere.

Sameksisterende med CBDC

Schulman snakket også om sentralbankens digitale valutaer (CBDC), og forklarte at mange av disse vil vokse ettersom fiat mister fremtredende.

CBDC har vært et hot-button problem i år. Mange land har kunngjort at de vil digitalisere valutaene sine, og de fleste håper å styrke sin digitale betalingsinfrastruktur. Imidlertid har det også vært spørsmål om hva dette kan bety for topp digitale eiendeler som Bitcoin.

For Schulman kan CBDCs inntreden i vanlig finans være til fordel for Bitcoin. Delvis mener han at spredningen av fiat fra daglige transaksjoner kan tvinge sentralbankene til å finne erstatninger. Disse erstatningene vil ideelt sett være de digitale formene for deres fiat-valutaer.

Mange tror at økt fiat-digitalisering kan føre til at regjeringer tar strengere holdninger mot eldre kryptoer – en realitet som kan skade PayPal’s virksomhet.

Imidlertid forklarte Schulman at CBDCs spredning ikke ville påvirke tradisjonelle kryptovalutaer som Bitcoin negativt. Som han forklarte, kan kryptovalutas underliggende strukturer som smarte kontrakter forbedre CBDC og deres operasjonelle effektivitet når de blir lansert.

Von admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert